JOM IKOT

Monday, January 3, 2011

KISAH PAKCIK DAN PENJUAL IKAN

Semalam bangun pagi-pagi trus gi jogging kat putrajaya. (padahal rumah kat jb). pastuh balik tuh singgah la pasar malam, ade ke pasar malam pagi-pagi? jangan jadi macam pak pandir ok? lepas jogging tuh pegi lah pasar tani. mase awek aku tengah belek-belek nak beli ikan, ade sorang pakcik ni tengah bebual ngan orang yang jual ikan ni.

Perbualan 1

PakCik: cemane korang matikan ikan-ikan ni?

Brader: kitorang lemaskan dalam air tadi pastuh kitorang terus letak kat sini. fresh lagi ni.

Pakcik tuh tetibe rase mcm die kene game ngan brader jual ikan ni. Die nak game balik brader ni, lepas die bengang dengan brader tadi die jalan-jalan jap untuk mengelakkan malu. Lepas setengah jam pakcik tuh datang balik. Pakcik ni nekad nak game brader ni.

Perbualan 2

PakCik: Apsal aku tengok ikan-ikan ni sume kotor je?

Brader: Eh,mana ada kotor pakcik. Seblum kitorang bunuh dia kitorang dah mandikan dah.

Pakcik tadi dengan muke bengang nye terus pegi beli ayam 2ekor. Aku tengok brader2 ni ketawa bahak-bahak sampai kahak diorang terpercik-percik kat ikan-ikan diorang. yummy nyummy! slrrrppp!!

11 ,382 comments:

Budak Giler Cadbury said...

hahha sian pkcik 2 weyh :)

SHUKRI SALIM said...

kalau aku jadi pakcik tuh,aku rela tak makan ikan seumur hidup. HAHAHA

Amiey White said...

saya suka makan ayam [ lari tajuk ] hahaha

SHUKRI SALIM said...

=.="
ape la amiey ni.
hahaha. jangan jadi mcm pakcik ni kalau nak bli ayam. jangan tanye soalan ntah pape. hehe

Amiey White said...

okay amiey nak tanya "ikan ni pandai berenang x?" hahaha

sian pakcik tu tapi dia tanya soalan ntah pape....

SHUKRI SALIM said...

amiey: tanye lah ikan tuh minum air ape. hahaha

Panglima Arep said...

npe x gantung je ikan2 tu?
tali gantung lg kejam beb. haha

SHUKRI SALIM said...

arep: kalau gantung tuh kene banyak pakai tali. membazir. HAHA

budak kampus said...

hahaharem...kalo gua pakcik tu, gua dah pakai helmet main jauh2..

SHUKRI SALIM said...

budak kampus: jangan pkai helmet. orang boleh nampak lg. pakai plastik itam trus.HAHAHA

Miss Shizu said...

hahahaha,jahat dowh brader tuh..