JOM IKOT

Thursday, January 6, 2011

ANTARA BLOG YANG BUAT AKU NYAMPAH NAK BACA

tajuk entry kali ni bukan aku nak tunjuk kat korang bloglist yang aku tak suke, tapi cara diorang mengaplikasikan blog diorang. mampos la aku kalau aku nak buat bloglist yang aku tak suke, dalam mesia ni je dah berapa ratus puluh ribu juta billion bloggers yang ade haha. straight to da point. untuk menjadi blogger yang sejati korang mesti buat entry baru setiap minit,haaa kepala hangguk kau. itu dah macam penagih dah, ting tang ting tang alexander, haaaaa. blogger yang cemerlang datang nye daripada akal dengan hati yang bersih dan jiwa yang tenang yepp yeppp. ok,aku da jauh dah ni. antara ciri-ciri nya adalah~

Ejaan Yang Tak Betul
sometimes ada sesetengah blogger diorang nak nampak kan yang diorang ni manje and ala-ala childish gitu. awek aku yang childish pun buat entry tak salah eja ok. lepas korang bace contohnye ni jangan muntah ok,sila stand by plastik hitam.
  • contoh: pade awini itew ta gi skewl. itew duk umah sowang2 jew. (geli siot)
Blog Yang Meriah Nak Mampos
ade satu blog ni,kalau boleh sume widget yang die search kat google tuh sume die nak masukkan. ade yg bg ikan makan die letak dlm blog,hamster pun die letak jugak, kalau ade kerengga pun die nak letak jugak. kalau kau letak iklan pakcik nuffnang bersepah takpe lah jugak, kalau org tersalah tekan skali pun kire orang menabung skit untuk kau.

Cara Menarik Follower
kalau dah promote blog tuh dah lah. cakap la dengan cara yang baik kan, ni kau tak. kau dah suh orang tuh follow tapi die tak follow. jangan lah kau nak melenting tak tentu pasal. kau ckp camni, "woi,aku dah follow kau,kau follow la aku balik". kalau kau nak orang follow kau je,pakai la sabun follow me. bebal la kau ni,kau tanya diri kau yang kau berblogging ikhlas ke tak? ckp la elok2,bru lembut skit hati org. anda-anda semua,sila jadi blogger yang professional ok?

Karangan Dalam Blog
kalau boleh satu entry tuh kau nak tulis smpai tmpat scroll tuh jadi 1cm je kan? haha. untuk yang ni aku tak nyampah sgt la sbb kadang-kadang ada entry yang berguna jugak kan untuk aku baca. macam kalau ade tutorial ke ape ke,panjang mcm novel pun aku try jugak buat. kalau asyik tak jadi je memang aku gibap la kan. HAHA. untuk memudahkan diri sendiri dan juga orang yang membaca korang buat pendek pun dah kire mantop dah asalkan bende tuh orang senang nak faham. pendek, mampat dan mantop.

Blog Macam Disko
kot ye pun nak letak lagu bia la letak satu lagu je. kau sampai 15lagu skali letak, kalau orang bukak blog kau skali dengan 15lagu play skali jalan. memang orang tak lame la masuk blog kau,sebab berat nak mampuih. pastuh bising gile, nak nak plak kau letak lagu avenged sevenfold,my chemical romance, system of a down. pehh!! memang hardcore habis la kau.

tujuan aku buat benda ni bukan aku nak reject mane-mane blogger tapi sekadar berkongsi ape yang aku rasa dan orang lain rasa. bende ni dah lame blogger-blogger lain bincangkan dan ade blogger yang tak tau pasal benda ni. so kepada sesapa yang nak ubah blog korang daripada pra-matang kepada lebih matang silakan lah. kalau taknak,korang boleh buat entry baru bertajuk "suka hati aku lah aku nak blog aku cemane pun, kau ade?" HAHAHA.

34 ,382 comments:

alyaanajwa said...

sgt setuju dgn yg bahasa geli2 tu..haha serius geli/nyampah..tp kalau baca, buat tambah dosa je dok ngutuk tuan empunya blog tu..haha

SHUKRI SALIM said...

huwaaa!!!!! NAK MUNTAH!!!

iDeaL cRazEe said...

hahaha...aku sbenarnye da lame tringin nk wat entry cmni bro...

tp d sebabkn aku ni blogger yg kerdil n masih berhingus ijau lg, so aku bia je la...hehehe =)

SHUKRI SALIM said...

ha ah ideal,berhingus mingus la sangat kan. HAHA

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sy pun ada entri kdg2 panjang.. bergantung pd isu jugak.

Amiey White said...

lg1 paling menyampah kalau diaorang wat disable click tu , amiey x kesah sangat tapi kadang2 sengaja nak tgk apa dia tulis sekali kena "kau nak copy ea, pegi mamposlah" so pg mampos aku nak follow org tak tahu nak cakap baik2...
hahaha

bahasa lambang bangsa so bg sapa2 punya blog tu x suka copy cat sekalipun bahasa biarlah sopan :)

*da boleh wat entry ni

SHUKRI SALIM said...

kalau isu semasa takpe,ni arituh ade tengok satu blog ni. masuk tandas pun die cite jugak. menyebabkan kite lambat nak faham ape yang die nak sampaikan. HAHA

SHUKRI SALIM said...

amiey: fuh~ terasa jap pasal disable right klik tuh, nasib baik shuk punye takde pop up dialog untuk disable right klik. HAHA

amie said...

nice lah bro..lawa blog kamu.

sama-samalah kita memberi ilmu yang berguna kepada semua pembaca.

keep in touch. i will come again.

SHUKRI SALIM said...

amie: tenkiu bro!!

azuha rahimi said...

hahaha........gud2...

pling setuju lagu2 tu...
pergh2..
kalu bukak byk2 blog yg ade lguu..
mau pecah otak...

hakeem kira said...

haha~ bab bahasa tu ITEW paling setuju~ :D

| cik azeya | said...

sy tak suke blog letak lagu..

ee. bising.
hee

:)

SHUKRI SALIM said...

@azuha rahimi: bukan stakt pecah otak,gegendang telinga da boleh beli baru dah gantikan yg lama. HAHAHA

SHUKRI SALIM said...

@hakeem kira: anda setujuw kew? kitew un ta sukew. BHAHAHAHAHA!!

SHUKRI SALIM said...

cik azeya: kadang-kadang itu mengganggu kite nak baca blog die. HAHA

NOOR FATIN said...

blog aku ok tak?? keh2

~~wawadaboomiya~~ said...

assalamualaikum wbt..

memang tak dinafikan ade blogger2 menggunakan singkatan yang terlampau..bila dah terlampau buatkan readers2 tak faham..maksud pun tak sampai ye tak???hehehe..wawa follow kamoo..^__^

Chuck Revenge said...

bab hamster tuh gua tak puas hati. =.=

SHUKRI SALIM said...

fatin: blog kau lepas. HAHAHAHA cume terasa lapar je bile tgk header kau. KAHKAHKAH

SHUKRI SALIM said...

wawa: kadang2 smpai tersalah baca sebab shortform sgt. =.=" HAHA

SHUKRI SALIM said...

chuck: lu letak hamster je. wa ade tgk blog ni kalau boleh nak letak gajah skali dlm blog die. HAHAHAHAA

Apit said...

perrghh..aku ingtkn dh 382 dh komen entry ni..hihhi

Askrie Hishamuddin said...

setuju setuju!!

jangan lupa singgah blog saya : http://himynameisasri.blogspot.com/

jangan risau. kesemua ciri2 di atas tak ada dalam blog saya :) hehe

gadisSETAn said...

cekedak tol coment smpai beribu!!!!! ni wat aq hangin ni!ahhahahha xMo dah masok blog pnipu ni.wakakakakaka

aRaN said...

macho post ni bro hahhahha..


aku very2 like :)

J.M.R said...

blog mcm disko tu yg best tu..tak beragak meriah..hikhik

SHUKRI SALIM said...

apit: GOTCHA!!! itu boleh setting maaa. haha

SHUKRI SALIM said...

askrie: dah banyak kali dah masok. HAHA

SHUKRI SALIM said...

setan:kalau kau tanak masok takpe. ramai lagi orang laen nak masok. HAHAHAHAHA

SHUKRI SALIM said...

aran: aku tau aku macho.segan weh. HAHA

SHUKRI SALIM said...

JMR: bingit lah kalau blog mcm disko tapi entry jiwang gile babi. HAHA

Asfandi said...

Saya suka baca entry yg ni. Setiap mereka2 yg mempunyai blog ada perspektif sendiri. Mereka suka apa yg mereka buat, tapi mereka tak tau orang suka ke tak dgn apa yg diorang buat.
So, bagi yg ingin upgrade blog, boleh la mulakan sekarang supaya semua orang suka lawat dan baca entry di blog kita.

XIX Dragunov said...

30k komen...pergh.. in history