JOM IKOT

Thursday, December 23, 2010

MENGENALI KAKI BLOGGER

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Yang dimuliakan tuan Guru Besar Sekolah Pening Lalat. Begitulah al-kisahnya, pada malam yang hening tetibe bulu kening kene gunting dengan kel*ng. die ade kucing bunting tapi selalu kene banting tuan yang takde kening. Mase anak die kenc*ng tetibe henpon die berdering bunyi kring kring.

Itu adalah cerita cinta tentang penjual roti dan penebar roti. Haaa.. Tak faham kan? Tolong diam boleh? Aku tengah takde idea nak buat pendahuluan ni, ingatkan time sekolah je kene buat pendahuluan. haizz~~ so,yang first paragraph tuh adalah pendahuluannya. ok ok. serious banyak. pada mulanya aku telah pn di invite oleh seorang rakan aku dari sekolah rendah lagi iaitu chichakx untuk menjoinkan diri dalam bidang kakiBLOGGER ini. lantas aku menjoinkan diri dalam group tersebut, aku tak tau sape yang create. lantas aku diangkat sebagai admin oleh chichakx kerana kredibiliti yang dijalankan oleh aku amat memuaskan hati semua orang.

Antara kelebihan aku memasuki kakiBLOGGER ni adalah:
  • mendapat ramai kenalan dan yang pastinya bukan awek awek sebab aku dah berpunye. take note kepada sesape yang tak tau lagi.
  • follower aku bertambah walaupun tak laju macam blogger-blogger lain.
  • aku belajar macam mana nak renovate blog aku, dan banyak bertanya kepada blogger-blogger laen dan mintak pendapat masing-masing mana yang lagi bagus.
  • membincangkan hal-hal dan isu-isu semasa dalam dunia blogging.
itu baru sikit,aku malas nak tulis semua,sebab aku malas. faham? haha. so,untuk pengetahuan korang, kakiBLOGGER mempunyai fanpage dan group. perbezaan antara fanpage dan group adalah,group ni kitorang boleh chatting-chatting. gelak sakan,reject orang sampai terkeluar kahak hijau. Dan awas.

SILA BERHATI-HATI KETIKA MENAIP.
ANDA AKAN MENYESAL APABILA ANDA TYPO.

Fan page : kakiBLOGGER
Group : kakiBLOGGER

gelak-gelak jugak,gurau-gurau jugak. tapi jangan sesekali bergaduh mahupun cari gaduh mahupun ingin menimbulkan pergaduhan kerana anda diperhatikan oleh admin-admin di sekeliling anda. antara admin yang bertugas sepenuh masa adalah.

seorang kaki pukul dan boleh dikatakan abang kawasan di dalam kakiBLOGGER.
awas, die akan buat anda smpai nangis KALAU ANDA TYPO.
dilantik sebagai AJK DESIGNING dalam fan page kami.

sezombie kaki blogwalking, aku ckp sezombie sebab die bukan orang.
awas,sindiran dia sangat mendalam KALAU ANDA TYPO.
dilantik sebagai AJK KESELAMATAN KEMANUSIAAN dalam fan page kami.

seorang yang hensem,tampan dan bergaya. die rajin cari follower.
awas,NAK TYPO PUN BOLEH kalau die online,sbb die tak slalu chat.
dilantik sebagai AJK AMBIK GAMBAR dalam fan page kami.

seorang kanak-kanak berusia 13tahun pada 24/12/2010.
awas,die akan cari kamus KALAU ANDA TYPO.
dilantik sebagai AJK KECERIAAN dalam fan page kami.

seorang yang aktif dalam menghapdet entry yang seram-seram.
die jarang online,so KALAU ANDA TYPO pun anda blh gelak sorang.
dilantik sebagai AJK DISIPLIN dalam fan page kami.

seorang yang muslimah,berasal dari kedah KOT~
sila reject die sebab DIE SELALU TYPO.
dilantik sebagai AJK SURAU dalam fan page kami.

mengenali mereka ini bagaikan mengenali rakan-rakan secara realiti walaupun hakikatnye adalah maya semata-mata. tetapi mereka selalu memberikan sokongan kepada sesiapa yang macam putus asa pasal nak update blog ke ape ke. mereka ini sangat peramah dan tamah. so kepada sesiapa yang nak join kakiBLOGGER. boleh like kat sidebar sebelah kanan blog aku ni. kalau ada ape-ape masalah pasal blogger,blh hubungi diorang ok. nice to meet u all friends~

15 ,382 comments:

Amiey White said...

dan kami semua ada 1 persamaan insomnia.TIDUR3...

zOuL_iMMe said...

hahahaha..to be honest, ini salah satu cara promote fan page dan admin paling niceeeeee sekali...

kau ajk ape? -.-'

SHUKRI SALIM said...

amiey: amiey yang slalu tido paling awal. HAHAHA

SHUKRI SALIM said...

zoul:thanks zoul, blushing aku. ihik ihik. aku AJK PERTAHANAN TANAH MELAYU. pehh!!!

+d.O.Y.A.h+ said...

aku AJK ape shuk? ngahahaha

SHUKRI SALIM said...

doyah:kau AJK BAHAGIAN MUNAKAHAT. kau kalau bab2 kawen-kawen ni kau suke. HAHAHA

ariph™ said...

mentang2 aku kuat typo. ko nak perli2 disini. aku x chat dah pon sbb korang la asek perli aku. hahaha

SHUKRI SALIM said...

pumpang:ilek lah brader, tak mencabar lah kalau asik diam je. kene la perli skit2. baru kuar kahak hijau. HAHAHA

lavender harum wangi said...

hahaha.. korang memang alergic pada typo.. kena triple check sebelum press enter! :D

+d.O.Y.A.h+ said...

haaahah. motip aku munakahat? cirit shukk. haahah

SHUKRI SALIM said...

LHW: bukan stakat triple. kadang2 smpai kene check gune maikerosop word. HAHAHA

SHUKRI SALIM said...

doyah: kau kan ske sket lucah2 ni. bontot lah ape lah. ya,itu motipnye.

NURUL NADIA ROSLAN said...

hahahahhaha. siot je aku ajk surau. manada aku typo pon. aku sengaje typo je tu. wakakaka

Chuck Revenge said...

gua kaki pukul? gila ganas ea gua nie. haha.

raihahrashid said...

ahhahah..cumel!~

aq xgarang la seyhh..ahhaha