JOM IKOT

Friday, July 16, 2010

KERJAYA SAYA SETELAH BERGELAR PEKERJA

assalamualaikum dan selamat datang kepade adik. meh rapat meh,abg bukan nak jual ubat tapi abg nak kasi tunjuk satu ubat supaya awk beli ini ubat. yang dekat sane apsal jauh sangat?? rapat meh rapat!!! (ini adalah antara adegan pak belang ingin kencing pelanggannya).
adakah itu cerita saye? oh tidak. tapi mungkin juga no. dan semestinya buka
n ya. x faham dan bosan? troskan membaca,ini muqadimmah bukan sembarangan.
aduh~ setelah sebulan menjejakkan kaki dialam pekerjaan baru lah saye tau bagaimana alam pekerjaan. betapa getir dan petir nya,pada asalnya mintak keje tuh part time je. sebulan je la kan bajet2.tp setelah ape yg berlaku. aku teruskan je lah keje tuh. pengalaman yg x dpt dilupakan bile bekerja time sabtu dan ahad. mmg letih,orang berpusu2 masuk.
bayangkan lah (sile pejam mata),customer ramai masok pada satu2 mase,pastuh sume nak amik order tros,yg dtg lambat nak makanan cepat. mane blh kan,yg kene marah bdak service lah. aduh~ bkn nak mengeluh tp sikap yg xtau sabar dari customer membuatkan aku yg ilang sabar. haiz~ tapi isnin sampai jumaat,rileks jeee... tenang jeee.. (bayangkan anda ditepi laut)
hahaha..kadang2 agak geram dan rasa tidak puas hati dgn manager.
grr!! private story!

ini adalah kenderaan utama untuk pergi ke tempat kerja. kadang2 mengeluh jgak bile bawak moto nieh,tp apekah daye.rezeki blum ade. (apsal lah ayat touching2 je nih) hish!! penah jgak mengadu kat sorang mamat nieh.pastuh die ckp, "sabar lah shuk,ni kan moto buat cari rezeki" pastuh aku nanges teresak2 aku peluk die kuat2. (rekaan semata2)


apabila penat bekerja seharian,masa selebihnya dipenuhi dengan melayan mukabuku. kalau anda nak add saye sila klik sini
"saya akui shukri salim sgt cute".
thanks sbb ckp sy cute. hahaha. jadi smpai disini sajelah cite pade kali ni. wanna know me more,do add do talk. no talk no money.no money no credit.no credit no awek.no awek no couple.no couple no gadoh. ok cukup.


1 ,382 comments:

adi said...

wallawei...
blog kembali aktif...well..tahniah..
dan jgn cepat putus asa...
hati kene tabah dan kuat der..
even dalam hati ada taman..chiaaa~~