JOM IKOT

Sunday, April 18, 2010

PENDAFTARAN RUMAH SEWA

pada detik jam randik sedang berputar2 mengelilingi nombor2 keliling pusatnye. sedang itulah kami bergegas menuju ke kawasan rumah perkampungan parit raja. mencari sebuah ketenangan. ketenangan kepale hotak!! sebenarnye tujuan kami pergi ke parit raja itu adalah untuk pergi mencuci-cuci holding sendirian berhad rumah kami.. rumah kami tidak lah besar seperti rumah2 yang laen. rumah kami atas bukit,ade 20 bilik (buang yang 0 tuh). besar tuh xde lah besar kan.. cukuplah kami sekadar adik-beradik dapat meneduh hujan dan panas terik matahari.. selepas beberapa kali jam randik memusingkan jarum di pusatnye make sampailah kami di rumah sewa kami. beramah mesra bersama jiran kami yang akan dtg dan juga tuan rumah. sedikit sebanyak saye menunjukkan beberapa gambar mengenai rumah sewa kami yang serba-serbi kekurangan ini.. al-maklumlah rumah bujang teruna..

ini "shafie blackstar". bole search die kat facebook gune name tuh.. die sgt rajin walauapapun yang berlaku..(aku xtau nak ckp ape)hahaha... ekceli,die tgah bersihkan halaman ruang tamu, kami bercadang nak letak tv kat sini. bole tgk ramai2 kan..
firstly nak mintak maap kat amir sbb letak gambar die "bogel" dlm blog nieh. pedulik hape aku.. aku punye blog la wey.. hahaha... yang nieh plak ruang "futsal" kami.. haha.. sangat2 luas kan.. trus skit anda akan menuju ke dapur dan tandas. tandas nye sangat2 "besar" dan
"sungguh selesa".. hahahaha(awas!! tapak kaki zombie!!!)

untuk pic nieh mase kitorang tengah bersihkan dalam bilik.. btw tgk mamat yang seblah kiri tuh.. care die pegang getah paip tuh mcm pegang hos bomba kan?? hahaha.. sbb die slalu kat skola sgt aktif dalam persatuan bomba. yeke amin??? jeng3!!!

yang nieh pon same jgak mcm gambar yang atas tadi,upacara menolak air keluar sejauh 30km mengambil masa selama sejam. hahaha!!! buih membuatkan mereka teruja dan gumbira di saat kemarau yang sedang melanda sekarang ini. hahaha!!! actually yang tgah cangkung tuh x duk pn dengan kami sebab die PALAPES,still dpt duk asrama lg. tp dgn inisiatif beliau yang sgt tinggi dan sanggup member co-operation dgn kitorang so die dijemput hadir.
p/s utk asrol:muz ckp kalaw nak stay umah kitorang kene bayar rm2.50 weh!!! hahaha

utk gambar yang nieh pulak,mule2 aku nak kantoikan dlu lah kan... pic nieh sbenarnye adalah kepura-puraan belakee!! hahahaha!!! danial!! da kantoi la wey... haha... nieh la bahagian dapur kitorang,kitorang cadang nak sewa bibik skalik.. hahaha!! bayar ikot jam! sape nak isi borang bibik sila dapatkan dari ketua rumah kami yerk!!! haha..
bahagian luar kami sangat2 "luas"... mereka2 sedang membentang tikar getah untuk buat tempat parking keta. senang skit kan papehal.. semak xde..btw tikar tuh sbenarnye bentang dlm rumah tapi kerna sudah terlalu berbau "jemur sehari pun masih ade bau lagi kan?".. haha..
kalau jemur kering kan luar je.. haaa!!! nieh kitorang biar je kat luar. kering ke basah ke lantak lah!! x pakai dah!! bak kate pepatah, "habis madu sepah dibuang" kalaw yang nieh kite tukar skit."tikar getah berbau,campak luar je lah" hahahahah!!!
itu sajelah cerita dari saye utk anda semua.. pic nieh time da nak balik da... yang sorang tuh tunjuk bontot sbb die x duk kat umah nieh!! hahahah!!! sian die. semua nieh adalah adik-beradik kami selame 3tahun menuntut di uthm nieh..bukan stakat 3tahun tapi selamanye!!! sekian saje cerita dari saye.. kalaw ade sumur di ladang,boleh hamba menumpang mandi,kalaw x bagi hamba mandi,hamba boleh cari yang laen sendiri!! hahahaha!!! daaa~~~

7 ,382 comments:

Anonymous said...

huhuhu~lawak la u all ni...smoge pshabatn u all bkekalan..emm xkn la smua duk satu umah???kecuali yg xpndg camera 2..emmm nnt raye nk wat open house kami2 yg dtg nk duk mn...hahahah~

SHUKRI SALIM said...

hahahahaha!!! amin!! mudah2an yerk juju... mmg sume dok serumah pon nieh.. mmg nampak mcm ramai.. tapi dah rumah nieh luaskan.. hihik!! kalaw buat open house duk luar je lah.. ahahahhaa

Juju Kasih Umairah said...

emmm ek,..luas ek..emmm wat mkn2 tau..angkut all kkdks...hakhakhak..

SHUKRI SALIM said...

haaa.. mmg luas pon... bukan stakat budak2 kkdk.. menteri2 pn bole masok taw!! hahahaha

Juju Kasih Umairah said...

ceh,...pape pon dah mcm wat skrip utk filem...ske2..jln cite lawat..pare pelakun pon mantop + terbaek...huhuhu~jgn kembang sudey...

SHUKRI SALIM said...

ek eh... x kembang pon lah... blushing jerk!! chewah!!! hahahahhah..

nurul izzati raihan | an cwet laveta | said...

wow..
rjin gler dak mzkuzie
hooo
bgos2
cm ne la kta nk,bkal mmimpin ngra kta nnt
hooo
truskn usha yer
idup mzkuzie..
*lw wt mkn2 jgn lpe ajk aku ek(org wajib)haaaaa