JOM IKOT

Thursday, April 29, 2010

MENGHALAU SEGALA YANG TIDAK NAMPAK

pade suatu malam yang dingin,telah berlaku perang dingin di antara seorang pakwe dan makwe. mereka telah pun berkahwin.
eh?? sila teruskan bacaan anda. jangan senyum,999 bukan mainan.
pernahkah anda mendengar cerita dongeng??
kalaw pernah,anda lah yang kami cari.
urgghh!! ape aku tulis nieh
(sambil meneguk secawan kopi dangdut).
cerita yg hendak dipaparkan ini adalah mengenai usaha2 kitorang utk buat "pagar" dirumah sewa kitorang. pagar nieh xde la tinggi sgt,sekadar menghalang benda2 yg tidak diingini. kitorang telahpun bacekan yassin dan membekalkan sedikit juadah yang x seberapa kpd jemaah surau.
(surau tidak sampai sekangkang kera pn dari rumah kitorang.)
setelah detik jam 12 mlm,kami memulakan operasi kami.
jeng3!!!!(background ade bunyi dram.)

mereka sedang berbual mengenai isu2 semasa. saye tidak tahu apekah yg mereka sedang bualkan,errrr... mungkin mereka sedang bualkan tentang baju mat yg nampak mcm baru tuh. mungkin juga si baju kuning itu jeles kerana bliau tidak memakai baju melayu.ini adalah detik jam 12mlm.pax kelihatan mengantuk,tetapi tetap menahan ngantuknye,lantas saye memberikan dia sabun tahan mengantuk dan bliau terus segar dari awangan nye.. chewah!! promote plak..
(ini blog saye ok!! jgn jeles blh? haha)ini juga ketika detik jam 12mlm. nampak muke amin mcm laen mcm kan? so,org ckp bende pelik jgn tegur.. lalalala~~ pade mase ini sy x tido pn ok!! blom start lg mase nieh. mase nieh tok bomoh sedang memberi penerangan yang terang dirumah yang diterangi lampu yang menerangi rumah.hahaha!!
sy x jual panadol kat sini,sile ke kedai runcit kalaw pening.
tuh adalah tok bomoh(berbaju merah),tok kadi(baju itam),tok mudim(baju belang2).. mereka telah diimport dari sumatera. tok mudim baru je bgun tido,sbb tuh die nampak mcm "flying me to the moon".. hahahaha!!! tok kadi mmg nampak relek sbb die mmg cmtuh. xbleh nak gelabah,nti bakal pengantin jd gelabah. yang tok bomoh mcm nampak sesuatu. AWAS!! bende pelik jgn tegur!!
setelah penat memagar rumah kitorang, maka kitorang pn mulakan hidup kami seperti byase. kami menuju ke mcd batu pahat(dkt carrefour),sebiji kereta dan 2biji motor.
sesampainye kami di mcd,kami pn meng"online"kan diri kami sendiri menggunakan laptop sendiri yg di beli sendiri hasil usaha sendiri dgn berdikari di kedai kari sambil berdiri. pax,sedang mem"facebook"kan dirinye. (pakai broadband boleh la wey!!!) actually ramai student yg overnite kat sini(mcd) sbb study,lepak2... kitorang x lame pun sbb xde tmpat nak cucuk plug.
so battery laptop abis je kitorang pn balik lah..time lepak nieh kitorang xdelah kaya mcm kaya yg manis lg lazat tuh kan. kitorang kongsi2 duit je nak bli air. maklumlah air kan boleh refill kat mcd. haha.. so,kitorang minum pastuh refill dan refill dan refill dan refill.. xtau lh bape byk kali refill,hahaha!!! masuk itam keluar kuning.. lalalalaa~~~
ouh mintak maap,sbenarnye saye dan man bukan sedang melihat video lucah. tetapi melihat markah test kami yg sgt tinggi.. WOW!!! (penipuan semate2) time nieh da nak balik dah pun sbenarnye,tinggal laptop die nieh je yg tahan. laptop die nieh gune solar cell,so xyah nak cari plug utk charge die punye laptop.
(sy tipu lg).. itu sajelah cerita daripada saye utk laporan kali ini,jika terdapat sebarang masalah boleh hubungi saye ditalian italian.kalaw x dpt sila cari di fesbuk. sekian daripada saye,majulah sukan utk negara.



5 ,382 comments:

Dann J. Dania said...

nnt leyh la bwk angktan tntera shuk 2 dtg pgr umah ktorg lak yeak..
ngehehehe :D
g mcD xhbaq pown..
haaaaiiissshhh..
jlous nye..
nk mcD jgk @,@

SHUKRI SALIM said...

haaa. boleh jeh.. bitau je kat mane umahnye,insyaALLAH kitorang tlg pagarkan.. time tuh gi pkul 2 pg kot.. haha.. bdak2 ostel x blh kuar mlm2.. hahahha!!!

Mirul Ikhwan said...

bukan ke mat tu la hantu nye...ha3...

rumah ko ktne tu??

SHUKRI SALIM said...

mat tuh hantu jadian der.. hahaha... rumah aku kat parit raja darat. kalaw dari uthm,kat traffic light parit raja tuh belok kanan,troooooooooooooossss sampai kaw jumpe surau belok kanan. amik umah paling ujung seblah kiri.. haha.. aku kompem kaw x paham.. haha

░♥si lampu neon♥░ said...

comel je korang2 ni